Back to top

Dezert z ovsených vločiek, medu a lieskovcov

Publikované: 18. marec 2020 - 16:00
Nomen est omen.“ Názov všetko napovedá, odhalí, že ide iba o tri ingrediencie. Áno, sú tri, a zopár minút na zhotovenie tejto delikatesy, a ani ju netreba piecť. Pozor, môže viesť k závislosti! Na raňajky, ako dezert po obede, v hociktorom čase vynikajúci kúsok.
Dezert z ovsených vločiek, medu a lieskovcov

POTREBUJEME:

  • 250 g lieskovcového masla (môže byť kompaktné ale aj hrudkovité)
  • 150 g medu
  • 200 g prírodných ovsených vločiek
  • 2 štipky soli, ak je maslo neslané

PRÍPRAVA:

  • Maslo s medom rozpustíme. Môžeme tak urobiť v mikrovlnke alebo tradične na sporáku v malom hrnci.
  • Do rozpustenej masy zapracujeme ovsené vločky.
  • Takto pripravenú hmotu navrstvíme a uhladíme v malom pekáči (20x20 cm) vystlanom papierom na pečenie.
  • Na niekoľko hodín dáme do chladničky stuhnúť, potom nakrájame na úhľadné kúsky.

Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders

Toto ste už čítali?

Cookies