Back to top

Plavé jahodové

Publikované: 14. máj 2020 - 9:27
Máme Brownie, že? … to je ten hnedý, a má blond príbuzného, Blondie. K jahodám pristane tento ľahký, svetlý základ. Biela čokoláda dodáva jemnú chuť, a, napokon, je čas spustiť sezónu jahôd, však?
Plavé jahodové

POTREBUJEME:

  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g masla
  • 2 celé vajcia
  • 30 g cukru
  • 80 g polohrubej múky
  • štipku soli
  • 4-5 jahôd

PRÍPRAVA:

Na cca 16 kúskov

  1. Čokoládu spolu s maslom dáme do misy a rozpustíme, hoci v mikrovlnnej rúre. Pridáme suché ingrediencie: cukor, múku zmiešanú so soľou.
  2. Necháme trochu vychladnúť a pridáme vajcia. Všetko dobre premiešame.
  3. Pekáč o rozmere asi 20x20 cm vystelieme papierom na pečenie, vlejeme pripravenú hmotu a na ňu pravidelne naukladáme rezy z jahôd, asi pol cm hrubé.
  4. Trúbu predhrejeme na 170 stupňov a pečieme asi 20-25 minút.

Typ: Oplatí sa dávku zdvojnásobiť, keďže veľmi rýchlo sa míňa.

Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders

Toto ste už čítali?

Cookies