Publikované: 23. marec 2020 - 8:50

POTREBUJEME:
- 200 g mletého maku
- 2 ČL prášku do pečiva
- 20 g eritritu, medu alebo hnedého cukru – možno vynechať, ak sú jablká dostatočne sladké
- šťavu a nastrúhanú kôru z jedného citróna
- 250 g nastrúhaných jabĺk
- 2 celé vajcia
- 1/2 KL škorice
- ½ KL soli
PRÍPRAVA:
- Suché ingrediencie zmiešame.
- Jablká postrúhame, vytlačíme na ne citrónovú šťavu a spolu s vajíčkami a suchými ingredienciami dobre premiešame.
- Tortovú formu s priemerom 20 cm potrieme olejom a po lyžiciach do nej navrstvíme dobre premiešanú hmotu.
- Pečieme v predhriatej rúre na 160 stupňov, cca 30-35 minút, resp. skúšame ihlicou. Po upečení necháme vychladnúť. Môžeme podávať so škoricovým jogurtom, s lyžicou mascarpone, alebo iba tak, bez všetkého, je šťavnatá.
Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders
Toto ste už čítali?

„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...