Nachádzate sa tu

Makovo-jablková tortička

Toto ste už čítali?

Teľacia torta

Teľacia torta

Tento dezert je o hnedej, zvrchu chrumkavej mrvenici a o...

Publikované: 2020, marec 23 - 08:50 | Gastro
Máme radi jednoduché dezerty, všakže? Lebo zas ponúkam taký, ktorý sa dá zvládnuť aj so zatvorenými očami. Pritom je zdravý, lebo cukor môžeme vynechať, keďže ho sladkým robí ovocný cukor. A naviac, je bez múky, rýchly, chutný. Môžete ho robiť hneď z dvoch dávok.
Makovo-jablková tortička

POTREBUJEME:

  • 200 g mletého maku
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 20 g eritritu, medu alebo hnedého cukru – možno vynechať, ak sú jablká dostatočne sladké
  • šťavu a nastrúhanú kôru z jedného citróna
  • 250 g nastrúhaných jabĺk
  • 2 celé vajcia
  • 1/2 KL škorice
  • ½ KL soli

PRÍPRAVA:

  • Suché ingrediencie zmiešame.
  • Jablká postrúhame, vytlačíme na ne citrónovú šťavu a spolu s vajíčkami a suchými ingredienciami dobre premiešame.
  • Tortovú formu s priemerom 20 cm potrieme olejom a po lyžiciach do nej navrstvíme dobre premiešanú hmotu.
  • Pečieme v predhriatej rúre na 160 stupňov, cca 30-35 minút, resp. skúšame ihlicou. Po upečení necháme vychladnúť. Môžeme podávať so škoricovým jogurtom, s lyžicou mascarpone, alebo iba tak, bez všetkého, je šťavnatá.

Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders