Back to top

Teľacia torta

Publikované: 18. február 2020 - 15:06
Tento dezert je o hnedej, zvrchu chrumkavej mrvenici a o jemnom, bielom, vanilkovom tvarohovom kréme. Nie je iba jemný, ale aj pekný a na dôvažok veľmi rýchlo hotový, naozaj za pár minút. A prečo práve teľacia torta? Asi vďaka svojej farbe a vzorom vo vnútri.
Teľacia torta

Tu je recept:

POTREBUJEME:

cesto:

  • 250g masla
  • 150g práškového cukru
  • 300g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 4-5 PL kakaového prášku bez cukru
  • 1 KL mletej škorice

plnka:

  • 500g  krémového tvarohu
  • 150ml  smotany
  • 1  bal. vanilkového pudingového prášku
  • 100g práškového cukru

PRÍPRAVA:

  • Ingrediencie na cesto dáme do misy a ručne spracujeme: maslo rozmrvíme so suchými súčasťami cesta, tak dostaneme mrvenicu. 
  • Polovicu takto pripraveného cesta dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy o priemere cca 26 cm.
  • Tvaroh zmiešame so smotanou, pudingovým práškom a práškovým cukrom.
  • Vlejeme do formy na pripravené cesto.
  • Bielu tvarohovú masu zasypeme zostatkom mrvenice – to bude tretia vrstva torty.
  • Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 170 stupňov, 30 minút.
  • Po upečení necháme tortu vychladnúť. Ak ju dáme do chladničky, bude jej to iba na úžitok.
  • Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, môžeme ju však aj zdobiť čertsvým ovocím.

Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders

Toto ste už čítali?

Cookies