Tu je recept:
POTREBUJEME:
cesto:
- 250g masla
- 150g práškového cukru
- 300g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 4-5 PL kakaového prášku bez cukru
- 1 KL mletej škorice
plnka:
- 500g krémového tvarohu
- 150ml smotany
- 1 bal. vanilkového pudingového prášku
- 100g práškového cukru
PRÍPRAVA:
- Ingrediencie na cesto dáme do misy a ručne spracujeme: maslo rozmrvíme so suchými súčasťami cesta, tak dostaneme mrvenicu.
- Polovicu takto pripraveného cesta dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy o priemere cca 26 cm.
- Tvaroh zmiešame so smotanou, pudingovým práškom a práškovým cukrom.
- Vlejeme do formy na pripravené cesto.
- Bielu tvarohovú masu zasypeme zostatkom mrvenice – to bude tretia vrstva torty.
- Pečieme v rúre vopred vyhriatej na 170 stupňov, 30 minút.
- Po upečení necháme tortu vychladnúť. Ak ju dáme do chladničky, bude jej to iba na úžitok.
- Pred podávaním posypeme práškovým cukrom, môžeme ju však aj zdobiť čertsvým ovocím.
Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders
Toto ste už čítali?
Hráškové pyré s chrumkavým cícerom a kešu smotanou
Mám veľmi rada zelený hrášok, už aj na pohľad. A je taký...