POTREBUJEME:
- 1 väčšiu červenú papriku – pokrájanú na malé kocky
- 2 dve stredne veľké mrkvy pokrájané na kocky
- 1 -1 cibuľu a červenú cibuľu pokrájané na malé kocky
- 1 stredne veľkú cukinu pokrájanú na kocky
- 1 menší baklažán pokrájaný na kocky
- 2 pretlačené strúčiky cesnaku
- soľ, korenie
- 1 KL mletého koriandra
- 1 KL mletej škorice
- 3-4 PL oleja
- šťavu z polovice citróna
- 250 g kuskusu (suchého)
- 1 ČL soli
- 300 g uvareného cíceru
- ½ ČL kurkumy
- 100 g na väčšie kusy krájaných mandlí
- za hrsť nadrobno pokrájanej petržlenovej vňate
- 6-8 lístkov nadrobno pokrájanej čerstvej mäty
PRÍPRAVA:
Zeleninu pokrájame na rovnaké malé kúsky.
V hrnci zohrejeme olej, zeleninu napoly podusíme, pritom ochutíme soľou, korením, škoricou, koriandrom.
Pripravíme si kuskus. Suchý kuskus nasypeme do misy, pridáme 1 ČL soli, kurkumu, zalejeme horúcou vodou tak, aby bola na jeden prst, resp. na 1 cm nad kuskusom. Prikryjeme a necháme 8-10 minút postáť.
Teraz už iba zmiešame rôznofarebnú zeleninu s pripraveným kuskusom, primiešame uvarený cícer, petržlenovú vňať a mätu. Pridáme šťavu z citróna. Dobre premiešame, v prípade potreby ešte koreníme, dochutíme. Opečené kúsky mandlí môžeme pridať do zmesi, alebo pri stolovaní nimi posypať povrch kuskusu, takto ostanú chrumkavé.
Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders
Toto ste už čítali?
Dezert z ovsených vločiek, medu a lieskovcov
Nomen est omen.“ Názov všetko napovedá, odhalí, že ide...