Je veľmi chutný.
Potrebujeme (na dva kusy):
Cesto:
- 400g hladkej múky
- 250g masla
- 250 ml tučnej smotany na šľahanie
- ½ KL soli
- 1 vajce na potretie
Plnka:
- 2x250g mrazeného gaštanového pyré
Príprava:
- Gaštanové pyré necháme pri izbovej teplote rozmraziť.
- Do múky pridáme soľ, rozmrvíme malo, pridáme smotanu, vypracujeme cesto, sformujeme bochník a necháme odpočívať na chladnom mieste asi 60 minút.
- Cesto rozdelíme na dve polovice. Vyvaľkáme do obdĺžnika na pol cm hrúbku a potrieme gaštanovým pyré. Zavinieme, najprv kraje asi 5 cm, potom po celej dĺžke. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a necháme asi 20 minút odpočívať, aby cesto nepraskalo.
- Pečieme na cca 170 stupňoch do zlatohneda.
Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders
Toto ste už čítali?
Pite s Feta syrom, špenátom, v obale zo sladkých zemiakov
Tento recept je vzorom toho, ako pekne v jedle...