Back to top

Chrumkavé zemiakové lupienky

Publikované: 3. január 2020 - 17:06
K tejto udalosti došlo tak isto ako k mnohým podobným, videla som div na jednom obraze a nechala som sa zlákať… Oslovil ma. Nebolo to ťažké, sú mi sympatické tie na tenko krájané, na chrumkavo a do zlata upečené zemiakové kolieska.
Chrumkavé zemiakové lupienky

Potrebujeme:

  • 8-10 zemiakov
  • soľ
  • 1-2 PL oleja

Príprava:

Tajomstvo spočíva v tom, že zemiaky treba nakrájať natenko. Ja som si vzala na pomoc svoj robot, takto to ide rýchlo, a dostaneme primerane tenké lupienky.

Po nakrájaní lupienky mierne osolíme, poukladáme na papierom vyložený plech tak, ako vidíte na obrázku. Pokvapkáme olejom a dáme do trúby predhriatej na 160-170 stupňov, kým nezmäknú a potom sčervenajú. Trvá to približne 45-50 minút. Jednoduché, zbožňovaniahodné.

Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders

Toto ste už čítali?

Cookies