Back to top

Chute Kukkónie – Ľahký a rýchly kurací paprikáš s domácimi rezancami

Publikované: 23. marec 2020 - 8:45
V dňoch, keď sme doma, dostávajú sa do popredia také hodnoty, na aké sme doteraz nemali čas. Možno dostaneme chuť aj na varenie. Šéf Imre Bindics nám ukáže, ako môžeme pripraviť rýchly a božský kurací paprikáš iba z niekoľkých ingrediencií.
Chute Kukkónie – Ľahký a rýchly kurací paprikáš s domácimi rezancami

Potrebujeme:

  • maslo
  • domáce rezance
  • kuracie prsia
  • paprikový krém
  • papriku v oleji
  • smotanu
  • cibuľu

Príprava:

Do hrnca dáme maslo, kým sa rozpustí, kuracie prsia pokrájame na malé kocky. Osolíme, okoreníme, dáme do hrnca a smažíme do červena a do chrumkava. Medzitým pokrájame cibuľu a papriku nakladanú v oleji, tú krájame na väčšie kusy, aby potom lepšie ukázala s rezancami. Jeden strúčik cesnaku pokrájame nadrobno a pripravíme si aj materinu dúšku. Keď sú kuracie prsia hotové, pridáme cibuľu, papriku a cesnak. Pridáme ešte za lyžicu paprikového krému, posypeme mletou červenou paprikou. Podlejeme smotanou, premiešame, necháme odpariť, aby nám ostala hustá šťava. Podľa potreby pridáme ešte soľ. Keď je už šťava hustá, pridáme domáce rezance a spolu prevaríme. Je dobré pripravovať jedlo s maslom, lebo maslo lepšie zahusťuje. Keď sme už všetko prevarili, môžeme pridať trochu materinej dúšky. Ešte raz premiešame a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Toto ste už čítali?

Cookies