Publikované: 5. január 2020 - 13:38

Recept je veľmi jednoduchý.
Palacinky: takmer každý má tajný, osvedčený, tisíckrát vyskúšaný recept, ale keby predsa len nie, tu sú ingrediencie na prípravu klasických Gundel palaciniek:
(cca 6-8 ks)
- 100 g hladkej múky
- 1 celé vajce
- 100 ml mlieka
- voda – podľa potreby, aby masa bola primerane hustá
- štipka soli
Plnka:
asi 250 g medovníčkov
- tučná smotana na šľahanie – podľa potreby
Príprava:
- Palacinky upečieme.
- Medovníčky pomelieme na jemný prášok. Ak použijeme maslové keksy, nezabudnime na koreniny. K takto pripravenému prášku prilejeme teplú smotanu tak, aby sme dostali ľahko natierateľnú hmotu.
- Palacinky potrieme a hotovo!
Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders
Toto ste už čítali?

„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...