Nachádzate sa tu

Torta raw s lesným ovocím

Toto ste už čítali?

Publikované: 2020, február 11 - 13:37 | Gastro
Význam slova raw (vyslovuj ró): surový. Podstatou takéhoto zákuska či torty je, že sa pripravuje bez pečenia, zľahka, iba zmiešaním primeraného množstva ingrediencií, a získame veľmi chutný a zdravý dezert.
Torta raw s lesným ovocím

POTREBUJEME:

  • na tortový korpus:
  • 1 hrnček = asi 200-220ml
  • 1 hrnček orechov
  • 1 hrnček strúhaného kokosu
  • ½ hrnčeka vykôstkovaných ďatlí
  • 2-3 PL kokosového tuku

k jadru:

  • 2 hrnčeky namočených prírodných kešu orechov
  • 3-4 PL kokosového tuku
  • 1-2 PL medu
  • ½ hrnčeka lesného ovocia (samozrejme, aj mrazené je výborné)
  • 1 PL citrónovej šťavy

PRÍPRAVA:

  • Kešu orechy namočme na 2-3 hodiny, hoci aj na noc.
  • Suché ingrediencie korpusu dajme do mixéra, po ich rozdrvení pridajme kokosový tuk.
  • Túto masu dajme do asi 20 cm-ej tortovej formy, urovnajme ju a pomocou pohára dobre potlačme, aby sme dostali pevný a bezpečný základ pre našu tortu. 
  • Teraz pripravíme jadro torty! Kešu orechy po dlhom namáčaní zmäkli, a to nám umožní, aby sme ich pomocou mixéra premenili na krém.
  • Teda z kešu orechov zlejeme vodu a spolu s medom vyrobíme v mixéri krém, čo však potrvá niekoľko minút, potom pridáme ovocie. Ak je mrazené, samozrejme ho najprv rozmrazíme. Všetko dobre zmixujeme. Od lesného ovocia bude mať hmota peknú farbu.
  • Napokon pridáme kokosový tuk, ktorý urobí jadro hovábnym.
  • Ochutnajme, ak sa nám nezdá dosť sladké, pridajme ešte trochu medu.
  • Túto hmotu navŕšime na pripravený korpus.
  • Na 2-3 hodiny umiestnime tortu do chladničky, aby sa chute zmiešali, kokosový tuk ztuhol a tak dostala torta svoju formu.
  • Zdobíme podľa vlastnej predstavy!

Je veľmi výdatná. Neobsahuje rafinovaný cukor, glutén ani bielkoviny.

Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders