Publikované: 13. január 2018 - 18:38
10 porcií
80 minút
Potrebujeme:
- 500 g hladkej múky
- 300 ml mlieka
- 70 ml oleja
- 2 lyžičky soli
- 25 g droždia
- pol lyžičky cukru do kvásku
- 130 g dusenej šunky
- 70 g plátkov údeného syra
- 70 g plesňového syra
- 50 g rozpusteného masla
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 1-2 vajcia na potretie
- celý mak
- ľanové semiačka
- celá rasca
Postup:
- 1.Z vlažného mlieka, cukru, zo štipky soli a z pomrveného droždia pripravíme kvások. Do preosiatej múky dáme vykysnutý kvások, olej, soľ a vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
- 2.Po vykysnutí cesto rozdelíme na štyri časti. Každú časť rozvaľkáme do okrúhleho tvaru, potrieme vychladnutým maslom ochuteným sušeným cesnakom a pokrájame na 8 trojuholníkov.
- 3.Na každý trojuholník dáme pokrájanú šunku s údeným alebo s postrúhaným plesňovým syrom. Stočíme od širšej časti k užšej a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 4.Potrieme rozšľahaným osoleným vajcom, posypeme rascou, makom alebo ľanovými semiačkami. Necháme 10 minút podkysnúť a upečieme vo vyhriatej rúre.
Toto ste už čítali?
Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)
Z akého dôvodu dostane taká jemná, chutná sladkosť takéto...