Ingrediencie:
- 1 celé kurča
- morská soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- olivový olej
- 6 strúčikov cesnaku
- čerstvý tymian
- 2 olúpané paradajky
- 300 ml suchého bieleho vína
- 500 ml kuracieho vývaru
- 250 g cherry paradajok
- 100 g čiernych olív bez kôstok
- čerstvá bazalka
Potrebujeme:
- vyššiu panvicu s pokrievkou
Postup:
Umyté a osušené kurča rozporciujeme na menšie časti. Najskôr odstránime chrbtovú časť. Kurča rozdelíme na polovicu, odrežeme stehná, ktoré rozdelíme na horné a spodné. Prsia s krídlami rozdelíme na polovicu. Odrezky a chrbát použijeme na prípravu kuracieho vývaru. Rozporciované kurča osolíme, okoreníme o orestujeme na rozpálenej panvici na troche olivového oleja dozlatista. Mäso vyberieme do misky. Na panvicu s výpekom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a trochu tymianu. Potom pridáme olúpané paradajky nakrájané na väčšie kúsky. Ochutíme čiernym korením, soľou a podlejeme suchým bielym vínom. Keď sa alkohol z vína odparí, pridáme orestované kúsky kurčaťa a podlejeme vývarom. Na záver pridáme cherry paradajky nakrájané na polovice.
Dusíme pod pokrievkou 30 – 40 minút domäkka. Tesne pred podávaním pridáme celé čierne olivy, nahrubo nasekanú bazalku a pár kvapiek oleja.
Servírovanie:
Kurča servírujeme v panvici, ozdobené lístkami čerstvej bazalky. Ako príloha sa hodí opečená bageta potrená cesnakom alebo opekané zemiaky s rozmarínom.