Publikované: 30. december 2019 - 9:05
Potrebujeme: dostaneme 15 pagáčov
- 300g hladkej múky
- 20g droždia
- cca 180ml vody
- 1 ČL kryštálového cukru
- ½ KL soli
- 50g kokosovej masti
Postup:
- Odváženú múku dáme do misy, v strede urobíme priehlbinku, vlejeme do nej vlažnú vodu, pridáme cukor, droždie, trochu zamiešame a necháme vykysnúť.
- Pridáme kokosovú masť, soľ, vypracujeme stredne tuhé cesto a necháme vykysnúť, približne 30 minút.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme natenko, do tvaru obdĺžnika.
- Na cesto rovnomerne natrieme lieskové maslo, spodnú tretinu preložíme na strednú tretinu, na ňu preložíme hornú tretinu.
- S týmto podlhovastým cestom urobíme to isté: pravú tretinu preložíme na strednú tretinu, poslednú preložíme pod cesto.
- Cesto prikryjeme a necháme cca 20 minút odpočívať, kysnúť.
- Po 20 minútach znova vyvaľkáme, a zopakujeme prekladanie.
- Potom cesto vyvaľkáme na 3 centimetrovú hrúbku, nožom vytvoríme na ňom mriežku.
- Pokrájame na 20 rovnakých, štvorcových kusov.
- Potrieme vajcom, ale keď nechceme použiť vajce, jednoducho ich necháme nepotreté. Necháme ich kysnúť ďalších 10-15 minút. Pečieme na 160 stupňoch asi 20 minút.
… a podávame s nejakou chutnou polievkou!
Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders
Toto ste už čítali?
Pite s Feta syrom, špenátom, v obale zo sladkých zemiakov
Tento recept je vzorom toho, ako pekne v jedle...