úroveň: jednoduchá
porcie: 4
čas: 45min
Potrebujeme: hliníkovú tácku na grilovanie, drevené špajdle, pierko na potieranie
Ako na to?
Neošúpané zemiaky dôkladne umyjeme a varíme vo vriacej osolenej vode približne 15 – 20 minút domäkka. Scedíme a necháme trochu vychladnúť. Vychladnuté zemiaky nakrájame na menšie kúsky a spolu s cibuľami nakrájanými na lupienky, kúskami papriky, marhuľami nakrájanými na polovice a cherry paradajkami napichujeme striedavo na špajdle.
V miske zmiešame nadrobno nasekanú bazalku, cesnak a olivový olej. Ochutíme soľou a čiernym korením. Zeleninovo-marhuľové špízy potrieme marinádou a grilujeme na hliníkovej tácke na rozpálenom grile približne 10 minút. Podľa potreby špízy otáčame a potierame zvyšnou marinádou.
Toto ste už čítali?
„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...