Je čas chrípok, ktorou netrpia iba vtáky. Hrozno nám pomáha vyčistiť telo od bacilov. Odstráni živnú pôdu pre zápalové ochorenia a chrípku. Bobule majú v šupke vlákninu, ktorá napomáha priechodnosti čriev. Taktiež pomôžu obličkám, ktoré „prešťuchajú“ a vyplavia z nich baktérie.
HROZNO DODÁVA ENERGIU BUNKÁM
Hrozno takmer úplne nahradí tabletky s B-komplexom. Okrem vitamínu B12 obsahuje všetky „béčka“. Tie sú dobré na nervy, na mozog či na kožu. Ak vám v hrozne vadia semienka, zaprite sa a prehltnite ich. Lebo, a už sme pri záhade hrdzavenia, zo semienok sa vyrábajú antioxidačné preparáty proti vnútornému „hrdzaveniu“ organizmu. Šupky a semienka obsahujú svetový hit proti starnutiu, chorobám srdca a ciev a nádorovým ochoreniam – látku resveratrol. Hrozno z vyšších zemepisných šírok a nadmorských výšok a všeobecne z chladnejších oblastí obsahuje viac resveratrolu než z nížin a teplých oblastí. Jedzte teda slovenské hrozno, posilníte nielen našich vinohradníkov, ale hlavne sami seba.
Keď sa najete hrozna, telo dostane potrebnú dávku kyseliny listovej, píše webový portál Magazínzdraví.cz. Kyselina je skvelá na tvorbu krvi a užitočná hlavne pre tehotné ženy. Ak ste kardiakom alebo ho máte v rodine, na stole by nemalo chýbať hrozno modrých odrôd ako sú Cabernet Sauvignon, Frankovka modrá, Cabernet Franc, Alibernet a iné. Teda modré odrody, z ktorých sa lisuje mušt na červené víno. Prečistí cievy okolo srdca. Okrem toho triesloviny modrých bobuliek pomáhajú zastaviť hnačku.
Hrozno dodáva energiu bunkám. Tiež sa odporúča tým, ktorí patria do rizikových skupín obyvateľstva, čo sa týka rakoviny. V bobuliach modrého hrozna je látka kvercetín. Má byť jednou z najsilnejších protirakovinových látok. Zneškodňuje niekoľko rakovinotvorných látok, zabraňuje poškodeniu bunkovej DNA a pôsobeniu enzýmov, ktoré podnecujú rast nádoru. Kvercetín pôsobí i proti zápalom, baktériám, hubovým infekciám a vírusom.
ČISTIACA HROZNOVÁ KÚRA
Čistiaca hroznová týždenná kúra má úplne jednoduché pravidlá. Denne jeden strapec hrozna. Samozrejme, mali by ste znížiť dávky ostatnej stravy, lebo hrozno je nielen zdravé, ale je v ňom aj veľa prírodných cukrov. Aj keď ide o ten zdravší ako z cukorničky. Nezabudnite si strapec vždy dôkladne umyť, a to hlavne v zimných mesiacoch, kedy sa stolové hrozno dováža z iných kontinentov. Je viac ako možné, že ho vo vinohrade pred zberom chemicky ošetrovali.
zdroj: Ma7.sk
Toto ste už čítali?
Vláda schválila zoznam obcí, v ktorých vzniknú centrá zdieľaných služieb
Vo vybraných 22 obciach z najmenej rozvinutých regiónov...
Degustačná večera s ochutnávkou remeselných pív
Doprajte si príjemné chvíle s partnerom či v spoločnosti...