Zeleninové čipsy
– mrkva, zemiaky, sladký zemiak, cvikla, zmes korení, olej
Umytú, očistenú zeleninu nakrájame na tenké plátky. Pár minút pečieme v horúcom oleji do chrumkava. Necháme odkvapkať a okoreníme obľúbenou zmesou korenia. Za tepla neprikrývame, stratili by chrumkavosť a zmäkli by.
Korenený-slaninový zemiakový steak
– zemiaky, slanina, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, cesnak
Umyjeme zemiaky v šupke, uvaríme do nie celkom mäkka v slanej vode a nakrájame na mesiačiky. Rozprestrieme alobal, pokvapkáme ho olivovým olejom, naukladáme naň zemiaky, nadrobno nakrájanú slaninu, prelisovaný cesnak a okoreníme. Zavinieme do alobalu a v rúre upečieme.
Rýchla ovocná misa
– jablká, hrozno, hrušky, banán, pomaranč, kivi, mandarínky, grepfruit
Grepfruity prepolíme, vydlabeme vnútro a pripravíme z nich misky. Dužinu z neho zjem. Pestré, na kocky alebo kolieska nakrájané ovocie podávame v grepfruitových miskách.
Ak ide o väčšie deti, ovocie nastokneme na špajdle.
Šunkovo-vajíčkový trojuholník
– vajíčka, nadrobno nakrájaná bezgluténová a bezlaktózová šunka, bezlaktózová smotana na šľahanie, nadrobno nasekaná petržlenová vňať, olej soľ
Metličkou vyšľaháme vajcia a smotanu, pridáme šunku, petržlenovú vňať a opečieme z oboch strán v nádobe potrenej olejom. Nakrájame ako tortu. Podávame s prepolenými koktejlovými paradajkami a kolieskami uhoriek.
Natur kuracie kúsky s omáčkou
– filé z kuracích pŕs, ryžová múka, olej, bezlaktózová smotana, trstinový práškový cukor, soľ, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, mletý estragón
Mäso nakrájame na pásiky, osolíme, okoreníme, poprášime múkou a z oboch strán opečieme v horúcom oleji. Smotanu pomiešame s cukrom, soľou, okoreníme korením, paprikou a estragónom a vymiešame hladkú omáčku.
Felcsiki Tünde, mindmegette.hu
Toto ste už čítali?
Hráškové pyré s chrumkavým cícerom a kešu smotanou
Mám veľmi rada zelený hrášok, už aj na pohľad. A je taký...
Chute Kukkónie – Ľahký a rýchly kurací paprikáš s domácimi rezancami
V dňoch, keď sme doma, dostávajú sa do popredia také...