Dobre súznie s raňajšou kašou z ovsených vločiek alebo prosa, je dobrým spoločníkom na pešej alebo cyklo túre, človeka jednoducho vždy poteší.
Potrebujeme:
- 1 dávku (šálku) mandlí, orechov alebo lieskových orechov – resp. ich zmes
- 2 dávky kandizovaného ovocia, napr. slivky, brusnice, ale môžeme použiť aj datle, marhule, hrozienka, čokoľvek, čo obľubujeme.
Príprava:
- Do drviča najprv dáme mandle a rôzne druhy orechov. Netreba na drobno, nech máme čo chrúmať...
- Potom pridáme kandizované ovocie a necháme rozdrviť na vláčnu hmotu.
- Takto získanú hmotu vyklopíme na potravinovú fóliu, zabalíme a vyformujeme do želaného tvaru: guľatý, tehlový, štvorcový …
- Môžme ihneď konzumovať, ale ak necháme v chladničke trochu stuhnúť, bude sa dať ľahšie krájať.
Tipy:
- Orechy, oriešky, mandle môžeme pred drvením opražiť. Budú ešte chutnejšie.
- Kúpme také kandizované ovocie, ktoré je bez cukru … má v sebe dosť prirodzeného ovocného cukru. To s cukrom môže mať na 100 g až 400 kcal, bez cukru 240 kcal. Zato je to istý rozdiel.
Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders
Toto ste už čítali?
Korenistý kuskus s dusenou zeleninou, cícerom a opečenými mandľami
Kavalkáda farieb a chutí, to je mimoriadne korenistý,...