Potrebujeme: 400 g hrubej múky, 20 g droždia, 1 žĺtok, soľ, 40 g kryštálového cukru, 40 g masti, 150 ml mlieka, múku na posypanie dosky, tuk na potretie.
Plnka:1 kg bielej kapusty, 100 g masti, 100 g kryštálového cukru, soľ, čierne mleté korenie
1. Múku preosejeme do misy a pridáme mlieko, droždie, žĺtok, soľ, cukor a masť. Vypracujeme hladké cesto, zakryjeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
2. Masť vo väčšom hrnci rozpustíme na miernom ohni, pridáme cukor a necháme skaramelizovať. Potom pridáme najemno nastrúhanú kapustu, soľ a korenie, zakryjeme a udusíme domäkka. Potom kapustu odstavíme a necháme vychladnúť.
3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik, na ktorý rozložíme udusenú kapustu. Zvinieme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Závin potrieme tukom a dáme upiecť do vyhriatej rúry. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť, nakrájame a podávame.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3 – 4
Čas pečenia: 40 minút
Toto ste už čítali?
![Pite s Feta syrom, špenátom, v obale zo sladkých zemiakov](https://dunajskostredsky.sk/files/styles/90x65/public/images/article/2020/%C3%A1pr/30/fetas-spenotos1.jpg?itok=zmPRnArE)
Pite s Feta syrom, špenátom, v obale zo sladkých zemiakov
Tento recept je vzorom toho, ako pekne v jedle...
![Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)](https://dunajskostredsky.sk/files/styles/90x65/public/images/article/2020/m%C3%A1j/25/25-05-2020_mehcsipes-torta2.jpg?itok=f8d7BnpZ)
Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)
Z akého dôvodu dostane taká jemná, chutná sladkosť takéto...