INGREDIENCIE
- 1 kg bravčového karé3 zväzky rozmarínu
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 PL feniklových semienok
- 1 PL morskej soli
- 1 KL mletého čierneho korenia
- 1 KL papričky čili
- podľa chuti kôra z citróna
SALSA VERDE:
- 100 g petržlenovej vňate
- 100 g mäty
- 30 g kapary
- 30 g sardely
- 10 g dijonskej horčice
- 200 ml olivového oleja
- podľa chuti citrónová šťava
- podľa chuti mleté čierne korenie
- POSTUP
- Bravčové karé spolu s bôčikom spracujeme tak, aby sa dalo zrolovať. Kožu neodstraňujeme, ale ponecháme.
- Všetky koreniny, teda rozmarín, cesnak, fenikel, hrubú soľ, čierne korenie, citrónovú kôru a čili, spracujeme v mažiari na jemnú zmes. Mäso zvnútra potrieme koreninovou zmesou, zrolujeme do tvaru valca a previažeme kuchynskou niťou.
- Kožu narežeme a mäso pečieme v rúre 90 minút pri teplote 220 °C. Počas pečenia stále podlievame vypečenou šťavou.
- Všetky suroviny na salsa verde nasekáme, primiešame horčicu, olivový olej, citrónovú šťavu, čierne korenie a dôkladne premiešame.
Toto ste už čítali?
Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)
Z akého dôvodu dostane taká jemná, chutná sladkosť takéto...