Nákupný zoznam: 50 dkg atlantickej tresky, 10 dkg masla, 2 PL čerstvej bazalky, 1 strúčik cesnaku, 1, 1 KL dijónskej horčice, 1 PL hladkej múky, 1 PL nastrúhaného syra Grana Padano, 2 citróny, štipka morskej soli, štipka mletého čierneho korenia, 3 PL olivového oleja
úroveň: stredná
porcie: 4
čas: 30 min
Ako na to?
Bazalku a cesnak nasekáme nadrobno a preložíme do misy. Pridáme zmäknuté maslo, 1 lyžicu nastrúhaného syra Grana Padano, horčicu a múku. Pridáme šťavu z jedného citróna a celé dôkladne premiešame.
Tresku nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme.
Druhý citrón nakrájame na plátky, ktoré poukladáme na panvicu, pridáme olivový olej a zohrejeme. Na panvicu pridáme rybu a smažíme z jednej strany niekoľko minút, kým nie je zlatistá. Potom ju otočíme a na každý kúsok položíme lyžicu pripraveného citrónového masla. Opekáme ešte niekoľko minút, kým nie je aj druhá strana opečená dozlatista.
Pred podávaním posypeme kúsky ryby citrónovou kôrou.
Dobrú chuť!
Toto ste už čítali?
Korenistý kuskus s dusenou zeleninou, cícerom a opečenými mandľami
Kavalkáda farieb a chutí, to je mimoriadne korenistý,...
Chute Kukkónie – Ľahký a rýchly kurací paprikáš s domácimi rezancami
V dňoch, keď sme doma, dostávajú sa do popredia také...