Back to top

Treska s cesnakovo-citrónovým maslom

Publikované: 13. marec 2016 - 9:14

Nákupný zoznam: 50 dkg atlantickej tresky, 10 dkg masla, 2 PL čerstvej bazalky, 1 strúčik cesnaku, 1, 1 KL dijónskej horčice, 1 PL hladkej múky, 1 PL nastrúhaného syra Grana Padano, 2 citróny, štipka morskej soli, štipka mletého čierneho korenia, 3 PL olivového oleja

úroveň: stredná

porcie: 4

čas: 30 min

Ako na to?

Bazalku a cesnak nasekáme nadrobno a preložíme do misy. Pridáme zmäknuté maslo, 1 lyžicu nastrúhaného syra Grana Padano, horčicu a múku. Pridáme šťavu z jedného citróna a celé dôkladne premiešame.

Tresku nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme.

Druhý citrón nakrájame na plátky, ktoré poukladáme na panvicu, pridáme olivový olej a zohrejeme. Na panvicu pridáme rybu a smažíme z jednej strany niekoľko minút, kým nie je zlatistá. Potom ju otočíme a na každý kúsok položíme lyžicu pripraveného citrónového masla. Opekáme ešte niekoľko minút, kým nie je aj druhá strana opečená dozlatista.

Pred podávaním posypeme kúsky ryby citrónovou kôrou.

Dobrú chuť!

Toto ste už čítali?

Tagy: ryby, halak
Cookies