Nákupný zoznam: 50 dkg atlantickej tresky, 10 dkg masla, 2 PL čerstvej bazalky, 1 strúčik cesnaku, 1, 1 KL dijónskej horčice, 1 PL hladkej múky, 1 PL nastrúhaného syra Grana Padano, 2 citróny, štipka morskej soli, štipka mletého čierneho korenia, 3 PL olivového oleja
úroveň: stredná
porcie: 4
čas: 30 min
Ako na to?
Bazalku a cesnak nasekáme nadrobno a preložíme do misy. Pridáme zmäknuté maslo, 1 lyžicu nastrúhaného syra Grana Padano, horčicu a múku. Pridáme šťavu z jedného citróna a celé dôkladne premiešame.
Tresku nakrájame na menšie kúsky, osolíme a okoreníme.
Druhý citrón nakrájame na plátky, ktoré poukladáme na panvicu, pridáme olivový olej a zohrejeme. Na panvicu pridáme rybu a smažíme z jednej strany niekoľko minút, kým nie je zlatistá. Potom ju otočíme a na každý kúsok položíme lyžicu pripraveného citrónového masla. Opekáme ešte niekoľko minút, kým nie je aj druhá strana opečená dozlatista.
Pred podávaním posypeme kúsky ryby citrónovou kôrou.
Dobrú chuť!