Nákupný zoznam:
Cesto: 5 vajíčok, 180 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 3 lyžice rastlinného oleja, 150 g hladkej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 80 g nasekaných vlašských orechov, maslo, na vymastenie formy, mleté vlašské orechy na vysypanie formy
Na ozdobenie: 2 sušené hrozienka, práškový cukor na posypanie
Potrebujeme: šľahací mixér, metličku na šľahanie, formu na barančeka, sitko
úroveň: jednoduchá
porcie: 15
čas: 1h
Poďme na to!
V miske vyšľaháme mixérom dopenista žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom. Potom k nim po lyžiciach zašľaháme olej. Múku zmiešame v miske s práškom do pečiva a orechmi a metličkou primiešame k žĺtkovej zmesi. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Formu na barančeka vymažeme maslom a vysypeme mletými orechmi. Cesto vlejeme do formy a uzatvoríme ju. Pečieme v predhriatej rúre asi 40 minút pri teplote 180 °C. Upečeného barančeka posypeme práškovým cukrom a hrozienka vtlačíme do cesta ako oči.
Toto ste už čítali?
Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)
Z akého dôvodu dostane taká jemná, chutná sladkosť takéto...