Extra čokoládové palacinky
Suroviny na 20 palaciniek
- 200 g hladkej múky
- 50 g polohrubej múky
- 20 g kryštálového cukru
- 620 ml mlieka
- 4 vajíčka
- 300 g horkej čokolády
- 50 g masla
Na servírovanie podľa chuti:
- vanilková zmrzlina
- šľahačka
- rozpustená čokoláda
- toping
- ovocie
- lístky mäty
V miske vyšľahajte mlieko a vajíčka, postupne pridávajte cukor, polohrubú múku a nakoniec hladkú múku. Nad parou alebo v mikrovlnnej rúre rozpustite čokoládu a postupne ju vmiešavajte do cesta. Celé cesto dôkladne prešľahajte, aby sa v ňom čokoláda stratila a pri chladnutí ho zahustila. V malej rajničke rozpustite maslo. Rozohrejte panvicu, potrite ju rozpusteným maslom a pečte palacinky z obidvoch strán dozlatista. Servírujte teplé s oblohou a zdobením podľa chuti.
Tip: Pred každou palacinkou si panvicu potrite znova maslom, budú chutnejšie a voňavejšie ako pečené na oleji. Ak zvolíte mliečnu čokoládu, už do cesta nepridávajte cukor. Ak sa chystáte na valentínsku večeru von, cesto si pripravte vopred do chladničky a po návrate si pripravíte hriešne sladký dezert.
Zdroj: zena.sme.sk
Toto ste už čítali?
Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)
Z akého dôvodu dostane taká jemná, chutná sladkosť takéto...
„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...