Back to top

Focaccia s olivami, paradajkami a bazalkou

Publikované: 13. apríl 2016 - 11:31

Nákupný zoznam: 250 g hladkej múky, 1/2 pohára vlažnej vody (1,25 dl), 1 KL kryštálového cukru, 1/2 kocky droždia, 1/2 pohára čiernych olív, 250 g cherry paradajok,  hrsť čerstvých lístkov bazalky, soľ, olivový olej

úroveň: jednoduchá
porcie: 4
čas: 2h 30min   

Poďme na to!

Do misky preosejeme múku, pridáme rozdrobené droždie, cukor, 2 lyžičky soli, vodu a 2 lyžice olivového oleja. Zo surovín vymiesime hladké tvárne cesto, ktoré preložíme do misky, prikryjeme utierkou, položíme na teplé miesto a necháme približne 1,5 hodiny kysnúť (cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem).
Keď cesto vykysne, krátko ho premiesime dlaňami vopred dobre natretými olivovým olejom. Vyvaľkáme ho a položíme na plech potretý olivovým olejom. Prstami cesto zľahla poklepkáme, aby v ňom vznikli malé jamky.
Cesto potrieme olivovým olejom, rovnomerne naň poukladáme olivy, cherry paradajky a lístky bazalky. Cesto necháme ešte približne 20-30 minút odpočívať.

Focacciu dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 190°C a pečieme asi 25 minút, kým kôrka nie je zlatistá.

Toto ste už čítali?

Tagy: focaccia
Cookies