![Foto: Szabó B. Csilla Plavé jahodové](https://dunajskostredsky.sk/files/styles/840x/public/images/article/2020/m%C3%A1j/12/img-5600_0.jpg?itok=NHrn1soc)
POTREBUJEME:
- 100 g bielej čokolády
- 100 g masla
- 2 celé vajcia
- 30 g cukru
- 80 g polohrubej múky
- štipku soli
- 4-5 jahôd
PRÍPRAVA:
Na cca 16 kúskov
- Čokoládu spolu s maslom dáme do misy a rozpustíme, hoci v mikrovlnnej rúre. Pridáme suché ingrediencie: cukor, múku zmiešanú so soľou.
- Necháme trochu vychladnúť a pridáme vajcia. Všetko dobre premiešame.
- Pekáč o rozmere asi 20x20 cm vystelieme papierom na pečenie, vlejeme pripravenú hmotu a na ňu pravidelne naukladáme rezy z jahôd, asi pol cm hrubé.
- Trúbu predhrejeme na 170 stupňov a pečieme asi 20-25 minút.
Typ: Oplatí sa dávku zdvojnásobiť, keďže veľmi rýchlo sa míňa.
Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders
Toto ste už čítali?
![Korenistý kuskus s dusenou zeleninou, cícerom a opečenými mandľami](https://dunajskostredsky.sk/files/styles/90x65/public/images/article/2020/%C3%A1pr/23/img-3932.jpg?itok=ojM4T33f)
Korenistý kuskus s dusenou zeleninou, cícerom a opečenými mandľami
Kavalkáda farieb a chutí, to je mimoriadne korenistý,...
![Chute Kukkónie – Ľahký a rýchly kurací paprikáš s domácimi rezancami](https://dunajskostredsky.sk/files/styles/90x65/public/images/article/2020/m%C3%A1r/17/nyitokep_kukkonia_izei.jpg?itok=-IAEr1yR)
Chute Kukkónie – Ľahký a rýchly kurací paprikáš s domácimi rezancami
V dňoch, keď sme doma, dostávajú sa do popredia také...