Back to top

Krémová tekvicová polievka

Publikované: 8. august 2016 - 13:11
Ingrediencie: 1 kg tekvice Hokkaido, 1 mrkva, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 3 poháre kuracieho vývaru, morská soľ, mleté čierne korenie, 4 lyžice kyslej smotany (18%)

Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady restujeme v hrnci na troche olivového oleja asi 3 minúty. Potom zeleninu zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou domäkka.
Na záver polievku rozmixujeme dohladka a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Pred podávaním ozdobíme lyžicou kyslej smotany.

Toto ste už čítali?

Cookies