Publikované: 8. august 2016 - 13:11
Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady restujeme v hrnci na troche olivového oleja asi 3 minúty. Potom zeleninu zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou domäkka.
Na záver polievku rozmixujeme dohladka a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Pred podávaním ozdobíme lyžicou kyslej smotany.
Toto ste už čítali?

Hráškové pyré s chrumkavým cícerom a kešu smotanou
Mám veľmi rada zelený hrášok, už aj na pohľad. A je taký...

„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...