Publikované: 8. august 2016 - 13:11
Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka, nakrájame na kúsky. Mrkvu, cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky prísady restujeme v hrnci na troche olivového oleja asi 3 minúty. Potom zeleninu zalejeme vývarom a varíme pod pokrievkou domäkka.
Na záver polievku rozmixujeme dohladka a ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Pred podávaním ozdobíme lyžicou kyslej smotany.
Toto ste už čítali?
![Chute Kukkónie – Ľahký a rýchly kurací paprikáš s domácimi rezancami](https://dunajskostredsky.sk/files/styles/90x65/public/images/article/2020/m%C3%A1r/17/nyitokep_kukkonia_izei.jpg?itok=-IAEr1yR)
Chute Kukkónie – Ľahký a rýchly kurací paprikáš s domácimi rezancami
V dňoch, keď sme doma, dostávajú sa do popredia také...
![Hráškové pyré s chrumkavým cícerom a kešu smotanou](https://dunajskostredsky.sk/files/styles/90x65/public/images/article/2020/m%C3%A1j/19/img-0095.jpg?itok=reMk6a-0)
Hráškové pyré s chrumkavým cícerom a kešu smotanou
Mám veľmi rada zelený hrášok, už aj na pohľad. A je taký...