Ingrediencie:
– prsia z celého kuraťa
– 4 šunkové nátierkové syry
– 8 ks mini mozzarella guľky
– 1 fialová cibuľa
– 3 - 4 sušené paradajky
– 3 - 4 čerstvé paradajky
– lístky bazalky podľa chuti
– grilovacie korenie
– soľ
– 2 PL olivový olej
– 1 dl rosé víno
Príprava:
Kuracie prsia umyjeme, osušíme. Spravíme zárezy v tvare vejára (1 - 1,5 cm hlboké).
Mäso okoreníme grilovacím korením, prípadne podľa chuti 1-2 štipkami soli. Pokvapkáme jednou PL oleja a dobre votrieme do mäsa. Prsia prekrojíme uprostred po dĺžke a necháme 10 - 15 min odstáť.
Do každého zárezu vložíme kus syra, koliesko cibule a sušenú paradajku. Medzi to strčíme aj lístok bazalky.
Vložíme do pekáča a pokvapkáme druhou lyžicou oleja a podlejeme vínom. K mäsu dáme 2 - 3 kolieska fialovej cibule a paradajky.
Prikryjeme alufóliou a pečieme na 180 stupňoch. Pod fóliou dusíme asi 40 min, občas polejeme vypečenou šťavou.
Po odkrytí vložíme mozzarella guľky a vrátime do trúby bez fólie. Pečieme, kým mäso dostane peknú farbu a mozzarella sa pekne roztopí.
Podávame s ryžou alebo zemiakovým pyré.
Možno použiť akýkoľvek zvyšok syra, dobre chutí aj feta. Vhodná je k tomu dusená zelenina či šalát.
Toto ste už čítali?
Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)
Z akého dôvodu dostane taká jemná, chutná sladkosť takéto...