Nákupný zoznam:1 menší pór, 1 stredne veľká cibuľa, 2 lyžice masla, 150 g sušených paradajok v oleji, 2 strúčiky cesnaku, 1 konzerva krájaných paradajok, 2 kocky zeleninového bujónu, 2 litre vody, soľa mleté čierne korenie podľa chuti, 1/2 lyžičky sušeného oregana, 1/2 lyžičky sušenej bazalky, lístky čerstvej bazalky, 4 lyžice mascarpone
Potrebujeme: tyčový mixér
úroveň: jednoduchá
porcie: 4
čas: 30 min
Poďme na to!
Pór nakrájame na tenké krúžky, cibuľu na kocky. V hrnci roztopíme maslo, pridáme cibuľu a pór, ktoré opražíme dosklovita. Pridáme na pásiky nakrájané sušené paradajky, na plátky nakrájaný cesnak a krátko restujeme. Zalejeme paradajkami z konzervy a 2 litrami zeleninového bujónu.
Všetko spolu dusíme približne 20 minút. Potom polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladký krém a podľa chuti pridáme soľ, čierne korenie a sušené bylinky. Nakoniec do horúcej polievky pridáme mascarpone a necháme rozpustiť.
Pred podávaním ozdobíme lístkami čerstvej bazalky.
Toto ste už čítali?
Hráškové pyré s chrumkavým cícerom a kešu smotanou
Mám veľmi rada zelený hrášok, už aj na pohľad. A je taký...
Pite s Feta syrom, špenátom, v obale zo sladkých zemiakov
Tento recept je vzorom toho, ako pekne v jedle...