yskúšajte si tento užasný recept. Príprava sa môže zdať náročná, ale v skutočnosti to vôbec nie je náročné na prácu, skôr na čas, ale ak to pečiete v noci, na druhý deň máte obed hotový a určite zabodujete. Je skvelý na väčšie oslavy. Je úplne výborný na druhý aj tretí deň, stačí len ohriať v rúre alebo na panvici.
PRÍSADY (TENTO RECEPT BOL POUŽITÝ NA RODINNÚ OSLAVU, ČIŽE JE VO VÄČŠOM MNOŽSTVE):
- 2500g hovädzie alebo bravčové mäso (ja som tentokrát použila bravčové plece)
- 10 lyžíc hrubozrnná soľ
- 6 lyžíc cukor (nezľaknite sa, to sa používa iba na potretie mäsa, po postátí sa to zmýva)
- vinný ocot
- 2 lyžice mletá červená paprika
- 1 lyžica chilly
- 1 lyžička čierne mleté korenie
- 1 celý cesnak očistený prelisovaný
- 1 lyžica mletá rasca
- olej
- BBQ omáčka (na takýto kus mäsa som použila celú BBQ omáčku)
- Coleslaw
BBQ OMÁČKA
- 8 lyžíc paradajkový pretlak
- 4 lyžice trstinový cukor
- 4 lyžice ocot balzamikový
- 2 lyžice horčica hrubozrnná
- 1/2 lyžička worcester omáčka
- 1/2 lyžička korenie
Postup je úplná malina, všetky suroviny dáme na panvicu a len krátko prevaríme, aby sme prepojili chute.
COLESLAW
- 1 biela kapusta malá
- 4 mrkvy
- 200ml grécky jogurt
- 1 lyžica ocot
- 1 lyžička horčica
- štipka himalájskej soli
- citrónová šťava z jedného citróna
- 1 lyžica trstinový cukor
- 3 ks stopkový zeler
Zeler a mrkvu očistíme, nastrúhame na hrubo. Ja som všetko dala do robota, tak to išlo hladko a tak som postrúhala aj kapustu. Všetky ingrediencie spolu dobre zmiešame a dáme odstáť.
POSTUP:
- Zmiešame soľ a cukor a vmasírujeme do celého mäsa, robíme to dôkladne.
- Takto pripravené mäso odložíme do chladničky na jeden deň.
- Po 24 hodinách mäso opláchneme octom a umyjeme tú soľ a cukor.
- Takto pripravené mäso potrieme zmesou korenín (paprika, chilly, rasca, cesnak, korenie).
- Vložíme do pomalého hrnca, ktorý zapneme a pečiame zhruba 3 hodiny na (low). Ak nemáte pomalý hrniec, tak pečieme normálne na sporáku v pekáči na 160-180'C dve hodiny).
- Po 3 hodinách potireme mäso BBQ omáčkou, dáme pokrievku a pečieme zhruba 8 až 9 hodín, celková doba pečenia mäsa by mala byť 11-12 hodín. V rúre cca 8-9 hodín.
- Keď mäso vyberieme po 12 hodínách, bude sa nám krásne rozpadávať.
- Vydličkou ho rozporcujeme, pridáme nazad do omáčky výpeku a premiešame.
- Tento recept je veľmi jednoduchý a chutný. Čas pečenia je síce dlhý, ale môžete to piecť cez noc a máte obed na druhý deň hotový.
- Podávať ho môžete v domácej žemli alebo v domácom kváskovom chlebe. Alebo so zeleninovými hranolkami.
Zdroj: janaearl.com