
Český Štátny zdravotný ústav zverejnil štúdiu, podľa ktorej sú tieto dve látky alfou a omegou dobre fungujúcej imunity.
Odborníci zistili, že v pľúcach ľudí, ktorí ochoreniu COVID-19 podľahli, prebehol prudký zápalový proces sprevádzajúci kolaps imunitného systému. Preto by sme sa podľa nich mala prevencia zameriavať aj na posilnenie obranyschopnosti organizmu.
Konzumácia omega-3 mastných kyselín v tele znižuje produkciu molekúl a látok spojených so zápalom. „Zápalové procesy pomáha kontrolovať aj vitamín D. Tieto významné živiny nájdete v tučných rybách alebo rybom oleji,“ odporúčajú českí vedci.
Výskumy naznačujú, že dlhodobá konzumácia omega-3 mastných kyselín prispieva k normálnej funkcii imunitného systému, mozgu a srdca.
Riziko infekcií významne znižuje aj dostatočný prísun vitamínu D, ktorý sa v koži tvorí vplyvom slnečného žiarenia. V zimných mesiacoch sú jeho náhradnými zdrojmi najmä morské ryby.
(Felvidék.ma/Webnoviny.sk)
Toto ste už čítali?

Skvelý víkend v Thermalparku! Nočné kúpanie a saunový maratón
Thermalpark očakáva svojich hostí so špeciálnym...

Slováci dbajú na spánok, či to robia správne, je otázne
S novým rokom prichádzajú predsavzatia zamerané na...