Ingrediencie:
Zapekané hrušky: 4 hrušky, 2 krehké lístkové cestá, 2 lyžičky mletej škorice, 1 vajíčko na potretie
Puding: 700 ml mlieka, 3 lyžice kryštálového cukru, 1 vanilkový puding
Potrebujeme: škrabku na zeleninu, plech na pečenie, papier na pečenie
Postup:
Hrušky ošúpeme, rozrežeme na polovice a vyberieme z nich jadrovníky a stred, ktorý je tvrdší. Cesto rozvinieme, rozrežeme ho na 4 rovnaké časti a poprášime škoricou. Do každej časti zabalíme polovicu hrušky. Z prebytočného cesta vytvarujeme lístočky. Hrušky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, priložíme lístky z cesta a opäť potrieme vajíčkom.
Pečieme pri teplote 200 °C približne 20 minút, kým nebudú hrušky zlatisté.
Medzitým uvaríme podľa návodu redší puding. Uvarený puding prelejeme do misiek, v ktorých budeme servírovať hrušky, a necháme ho vychladnúť. Na vychladnutý puding položíme dozlatista upečené a vychladnuté hrušky. Dobrú chuť!
Toto ste už čítali?
Korenistý kuskus s dusenou zeleninou, cícerom a opečenými mandľami
Kavalkáda farieb a chutí, to je mimoriadne korenistý,...