HORÚČA ČOKOLÁDA S NAŠĽAHANÝM KRÉMOM Z MASCARPONE
Potrebovať budeš:
85 g tmavej horkej čokolády
2 polievkové lyžice cukru
1/2 čajovej lyžičky škorice
1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška
1/2 čajovej lyžičky vanilky
3 kvapky mandľovej esencie
4 hrnčeky mlieka
1 hrnček šľahačkovej smotany
1 čajová lyžička mascarpone
Ako na to?
Vo vodnom kúpeli si rozpusti čokoládu s jednou lyžicou cukru, škoricou a muškátovým orieškom. Potom v panvici zmiešaj rozpustenú čokoládu s mliekom a povar 15 až 20 minút. Potom pridaj vanilku a mandľovú esenciu.
V miske vyšľahaj šľahačku, pridaj mascarpone a hotovo.
HORÚCA MEXICKÁ ČOKOLÁDA
Potrebovať budeš:
100 gramov kvalitnej horkej čokolády
2 tyčinky škorice
1/2 hrnčeka vody
2 hrnčeky mlieky
1 hrnček šľahačkovej smotany
1/2 čajovej lyžičky čili
1/2 polievkovej lyžice hnedého cukru
štipka muškátového orieška
šľahačka na ozdobu
Ako na to?
Roztop čokoládu a pridaj k nej vodu a škoricu. Keď je čokoláda roztopená, pridaj mlieko, smotanu, čili, cukor a muškátový oriešok. Keď zmes začne vrieť, stíš plameň a pomaly var, kým čokoláda nezhustne.
Ak sa ti zdá čokoláda príliš hustá alebo sladká, pridaj mlieko podľa potreby. Servíruj so šľahačkou.
TALIANSKA HORÚCA ČOKOLÁDA
Potrebovať budeš:
120 gramov kvalitnej horkej čokolády
1 a pol hrnčeka plnotučného mlieka
1 až 2 lyžice kakaa
1 lyžica cukru
2 lyžice kukuričného škrobu (Zlatý klas)
Ako na to?
V panvici roztop čokoládu s dvoma lyžicami mlieka. Postupne pridávaj ďalšie mlieko a miešaj. Pridaj kakao a cukor a miešaj, kým sa nerozpustia.
V miske zmiešaj kukuričný škrob s lyžicou mlieka a pridaj do čokolády. Vďaka škrobu bude čokoláda hustejšia. Pred podávaním ozdobu šľahačkou alebo marshmallows.