Potrebujeme:
500 g špagiet, 3 čerstvé červené repy, 2 strúčiky cesnaku, hrsť vlašských orechov, šťava z 1/2 citróna, štipka morskej soli, štipka mletého čierneho korenia, parmezán, extra panenský olivový olej
úroveň: jednoduchá
porcie: 4
čas prípravy: 50 min
Ako na to?
Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Červenú repu uvaríme v šupke, kým nezmäkne (asi 30 minút). Potom ju vyberieme a necháme vychladnúť. Ošúpeme ju a nakrájame na menšie kúsky a dáme do mixéra. Pridáme aj cesnak, šťavu z polovice citróna, ochutíme soľou a korením a rozmixujeme dohladka. Podľa potreby zriedime olivovým olejom.
Vlašské orechy krátko opečieme na suchej panvici a v mixéri ich nasekáme. Parmezán nastrúhame najemno.
Uvarené a scedené cestoviny dôkladne zmiešame s pestom z červenej repy. Pred podávaním posypeme orechmi a strúhaným syrom. Na záver pokvapkáme olivovým olejom.
Toto ste už čítali?
„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...
Chute Kukkónie – Ľahký a rýchly kurací paprikáš s domácimi rezancami
V dňoch, keď sme doma, dostávajú sa do popredia také...