Back to top

Fazuľa s čili za 20 minút

Publikované: 13. október 2019 - 16:58
Prídeš domov z práce. Si unavená. Banda je hladná. Čo tak navariť? Nuž, fazuľu s čili, za krátkych 20 minút!
Fazuľa s čili za 20 minút

Toto výdatné jedlo do jedného hrnca je tak rýchlo hotové, že keď som zo zvedavosti zmerala, za aký čas sa mi ho podarí urobiť, sama som bola prekvapená.

Cestou z práce domov som stála na červenej, pozrela som sa na hodiny v aute, ukazovali 15:03. Rozmýšľala som, čo tak navarím, keď prídem domov … Áno, bude fazuľa s čili. Všetky ingrediencie doma mám, kade-tade, ale v mysli som už všetko zhromaždila. Medzitým naskočila zelená, o pár minút som už bola doma. Dala som sa do varenia … Podstatou je, že pár minút po pol štvrtej bolo voňavé, výdatné, rýchle, výborné jedlo, fazuľa s čili, hotové.

Potrebujeme: (asi pre 4 osoby)

  • 500 g mletého hovädzieho, kuracieho, bravčového alebo morčacieho mäsa
  • 2 nadrobno nakrájané červené cibule
  • 2 strúčiky rozdrveného cesnaku
  • 2 -3 PL oleja
  • 1 ČL mletej rímskej rasce
  • 1 ČL mletej (sladkej) papriky
  • 1 ČL mletej údenej papriky
  • soľ, korenie podľa chuti
  • mletá čili paprika – viem, že podľa nej dostalo toto jedlo svoje meno, ale ak niekto nemá rád štipľavé, môže ju vynechať, aj tak bude dobré. Prirodzene, kto chce, môže si ju pridať priamo do svojho taniera.
  • 500 ml paradajkového pretlaku
  • 2 konzervované fazule (bez cukru)
  • 1 konzervovaná kukurica

Postup:

  • Cibuľu a cesnak usmažíme na horúcom oleji.
  • Pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme rímsku rascu a mletú papriku, všetko dobre zamiešame.
  • Za stáleho miešania varíme niekoľko minút, kým mäso nie je prepečené. Potom zalejeme paradajkovým pretlakom, znova zamiešame, pridáme fazuľu a kukuricu, miešame, prípadne dochucujeme, trochu povaríme – a hotovo!
  • Servírujeme, môžeme aj posypať strúhaným syrom.
  • Podávame s čerstvým, chrumkavým chlebom, tortilou, osúchom, langošom či iba tak, samotné. Výdatné, chutné a veľmi rýchle!

Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders

Toto ste už čítali?

Cookies