Suroviny
250 g |
múky špaldovej bielej hladkej |
120 g |
masla |
1/2 ČL |
soli |
1 ČL |
šťavy citrónovej |
50 ml |
vody |
1 ks |
vajce |
na potretie cesta |
žĺtko |
Plnka: | |
250 g |
ricotty |
1 strúčik |
cesnaku |
soľ |
|
korenie čierne mleté |
|
1 ks menšia |
cuketa |
60 g |
parmezánu |
na ozdobu |
mandle |
Postup prípravy
- Do misy nasypeme múku a soľ. Pridáme na kocky nakrájané maslo a postupne ho do múky zapracujeme.
-
Pridáme celé vajce, citrónovú šťavu a postupne prilievame vodu. Všetko dobre zapracujeme do hladkého cesta. Hotové cesto zabalíme do fólie a necháme ho 30 minút odpočívať v chladničke.
-
Medzitým si urobíme plnku. Zmiešame ricottu s parmezánom, zmes osolíme a okoreníme, pridáme nastrúhaný cesnak.
-
Cesto rozdelíme na dva diely a pomocou valčeka ho vyváľame na dva rovnaké kruhy o priemere cca 22-25 cm. Kruhy si preložíme na plech vystlaný pečiacim papierom. Do stredu cesta dáme hotovú syrovú plnku, navrch poukladáme na tenko nakrájanú cuketu a opatrne okraje cesta zavinieme. Nakoniec stred koláča posypeme mandľami.
Toto ste už čítali?
Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)
Z akého dôvodu dostane taká jemná, chutná sladkosť takéto...
„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...