INGREDIENCIE:
– ½ hlávky ľadového šalátu
– 4 - 5 paradajok
– 1 hlávka fialovej cibule nakrájanej na drobno alebo tenké pásiky
– 1 šalátová uhorka
– 1 žltá, 1 červená paprika
– 20 - 30 olív/zelených alebo čiernych
– 100 – 200 g kukurice z konzervy
– 1 čl oregáno
– 1 čl posekanej petržlenovej vňate
– 1 čl posekanej pažítky
– 150 – 200 g feta syra – nadrobiť na vrch
DRESSING:
– 50 - 100 ml olivový olej
– šťava z 1 citróna
– ak máme radi, 1 menší strúčik cesnaku
PRÍPRAVA:
1. Zeleninu (okrem olív a kukurice) nakrájame na menšie, rovnomerné kocky, posypeme oregánom, vňaťami, pomiešane.
2. Vymixujeme všetky zložky dressingu, môžeme ho naliať na šalát alebo ponúkame zvlášť, podľa chuti.
3. Vrch posypeme feta syrom. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
Hodí sa ako príloha k pečenému alebo grilovanému mäsu, ale aj sám osebe je vynikajúci.
Zdroj: szabobcsilla.blogspot.sk
Toto ste už čítali?
![Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)](https://dunajskostredsky.sk/files/styles/90x65/public/images/article/2020/m%C3%A1j/25/25-05-2020_mehcsipes-torta2.jpg?itok=f8d7BnpZ)
Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)
Z akého dôvodu dostane taká jemná, chutná sladkosť takéto...
![Pite s Feta syrom, špenátom, v obale zo sladkých zemiakov](https://dunajskostredsky.sk/files/styles/90x65/public/images/article/2020/%C3%A1pr/30/fetas-spenotos1.jpg?itok=zmPRnArE)
Pite s Feta syrom, špenátom, v obale zo sladkých zemiakov
Tento recept je vzorom toho, ako pekne v jedle...