Potrebujeme:
sitko, grilovaciu panvicu, zapekaciu misu
Postup:
Napučanú červenú fazuľu scedíme, preložíme do hrnca, zalejeme vodou a uvaríme domäkka podľa návodu na obale. Potom scedíme a necháme odkvapkať.
V hrnci na rozpálenom olivovom oleji orestujeme nadrobno nasekané 2 strúčiky cesnaku a ½ cibule. Prilejeme paradajky z konzervy, ochutíme oreganom, soľou a korením. Omáčku varíme na miernom plameni približne 30 minút.
V miske zmiešame mleté mäso s nadrobno nakrájaným zvyšným cesnakom a cibuľou. Pridáme oregano, soľ, korenie, fazuľu a nadrobno nasekanú štipľavú papričku. Dôkladne premiešame.
Z umytých a osušených baklažánov odrežeme konce a nakrájame ich po dĺžke na asi 0,5 cm široké plátky. Plátky baklažánu opečieme na rozpálenej grilovacej panvici bez použitia tuku z oboch strán do zlatohneda. Potom ich osolíme a okoreníme. Na každý plátok baklažánu položíme kopcovitú lyžicu mäsovo-fazuľovej zmesi a zvinieme. Závitky preložíme do zapekacej formy a prelejeme paradajkovou omáčkou. Posypeme nastrúhaným syrom cheddar a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 35 – 40 minút.
Servírovanie:
Grilovaný baklažán odporúčame servírovať s pečenými alebo roztlačenými zemiakmi.
Toto ste už čítali?

„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...

Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)
Z akého dôvodu dostane taká jemná, chutná sladkosť takéto...