
Ingrediencie:
1 jablko
šťava z citróna
1 PL škorice
3 vajce
1 hrnček masla, zmäknutého
1 hrnček krupicového cukru
1/2 hrnček mlieka
1/2 hrnček hladkej múky
1 ČL kypriaceho prášku
2 balíčky vanilkového pudingu
2 hrnčeky mlieka
3 PL kryštálového cukru
1/2 hrnček masla izbovej teploty
Postup
1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Muffinovú formu vystelieme papierovými košíčkami. Ošúpané a nakrájané jablko dáme do misky, zalejeme citrónovou šťavou a posypeme škoricou.
2. V druhej miske rozšľaháme vajcia, pridáme maslo a cukor a vymiešame dopenista. Pridáme mlieko, múku, kypriaci prášok v mixéri miešame asi 2 minúty, kým nie je zmes ľahká a krémová. Pridáme polovicu okoreneného jablka.
3. Cesto rozdelíme do košíčkov a pečieme cca 20 minút.
4. Kým sa muffiny pečú, uvaríme hustý puding z mlieka, 2 vanilkových práškov a kryštálového cukru. Nakoniec pridáme 1/2 hrnčeka masla.
5. Keď muffiny trochu vychladnú, nanesieme na ne puding a navrch dáme druhú polovicu nakrájaného koreneného jablka.
Toto ste už čítali?

Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)
Z akého dôvodu dostane taká jemná, chutná sladkosť takéto...