Nachádzate sa tu

Jablkovo-škoricové muffiny

Toto ste už čítali?

Publikované: 2019, apríl 4 - 12:55 | Gastro
Ľahký, chutný, voňavý recept na muffiny.
Jablkovo-škoricové muffiny

Ingrediencie:

1 jablko

šťava z citróna

1 PL škorice

3 vajce

1 hrnček masla, zmäknutého

1 hrnček krupicového cukru

1/2 hrnček mlieka

1/2 hrnček hladkej múky

1 ČL kypriaceho prášku

2 balíčky vanilkového pudingu

2 hrnčeky mlieka

3 PL kryštálového cukru

1/2 hrnček masla izbovej teploty

Postup

1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Muffinovú formu vystelieme papierovými košíčkami. Ošúpané a nakrájané jablko dáme do misky, zalejeme citrónovou šťavou a posypeme škoricou.

2. V druhej miske rozšľaháme vajcia, pridáme maslo a cukor a vymiešame dopenista. Pridáme mlieko, múku, kypriaci prášok v mixéri miešame asi 2 minúty, kým nie je zmes ľahká a krémová. Pridáme polovicu okoreneného jablka.

3. Cesto rozdelíme do košíčkov a pečieme cca 20 minút.

4. Kým sa muffiny pečú, uvaríme hustý puding z mlieka, 2 vanilkových práškov a kryštálového cukru. Nakoniec pridáme 1/2 hrnčeka masla.

5. Keď muffiny trochu vychladnú, nanesieme na ne puding a navrch dáme druhú polovicu nakrájaného koreneného jablka.