INGREDIENCIE:
– 1 balenie chladeného vyvaľkaného lístkového cesta
– 100 g strúhaného syra
– 100 g najemno nakrájanej strojovej šunky
– 1 PL horčice
PRíPRAVA:
1. Cesto vystrieme a potrieme ho horčicou.
2. Uložíme naň šunku a na vrch strúhaný syr.
3. Kraje cesta sprava a zľava asi tak na 2 - 3 cm zahneme nahor, potom ho zrolujeme.
4. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 170 - 180 stupňov do zlatohneda.
5. Necháme chvíľu vyhladnúť a nakrájame ostrým nožom.
Ako rýchlo sa pripraví, tak rýchlo aj zmizne. Výborne sa hodí k vínu alebo pivu.
Táto šunková – syrová verzia je základom. Môže sa plniť aj hríbmi, rôznymi syrmi, hodí sa aj klobása, ja som ju robila aj s kyslou kapustou.
Szabó Csilla / Little Wonders
Toto ste už čítali?
„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...