To vám bolo sladké mámenie.… Sprvu som odolávala, ale napokon som podľahla a rozhodla som sa, že ju upečiem na blížiace sa narodeniny… Podarila sa! Oplatí sa ju vyskúšať!
Bohatý čokoládový základ je zjemnený krémovým mascarpone, ktorého neutrálnu chuť ozvláštni kyselkavosť jogurtu, ale to nie je všetko, k tomu prídu chrumkavé kúsky keksíkov a náš obľúbený karamel.
INGREDIENCIE:
Keďže z filmu neboli zrejmé presné miery, zistila som ich na web stránke Food Network… Tu sú, trochu upravené, zjednodušené:
Korpus:
· 175 g várovej čokolády
· 150 ml vody
· 110 g masla
· 2 celé vajcia
· 200 g cukru
· 200 g hladkej múky
· 1ČL prášku do pečiva (PDP)
· 1ČL vanilková aróma
· štipka soli
Krém:
· 500 g mascarpone
· 100 ml grécky jogurt
· 8 ks na malé kúsky nalámaných keksov Oreo
· ak máte radi sladké chute, tak 100 g cukru – ja som ho vynechala…
Zdobenie:
· 1 krabica karamelu (375 g)
· 10 ks Oreo nalámané na väčšie kúsky
PRÍPRAVA:
KORPUS:
1. Predhrejeme trúbu na 140 - 160 stupňov.
2. V hrnčeku rozpustíme vo vode čokoládu a maslo, necháme vychladnúť.
3. Vymiešame vajcia s cukrom do hladkého krému, potom pridáme čokoládovú masu, ktorá medzitým vychladla na izbovú teplotu.
4. Opatrne zapracujeme múku, do ktorej sme zamiešali PDP.
5. Vylejeme do tortovej formy obloženej papierom na pečenie a pečieme, robíme skúšku špajdľou.
6. Po vychladnutí prerežeme korpus na dve rovnako hrubé časti.
KRÉM:
1. Mascarpone vymiešame s gréckym jogurtom.
2. Oreo nalámeme na menšie kúsky a jemne vmiešame do krému.
Spodnú časť korpusu natrieme krémom. Opatrne naň umiestnime druhú časť korpusu, zvrchu ho potrieme vrstvou karamelu a posypeme nalámanými kúskami Oreo keksov.
Ak máme trpezlivosť, necháme ju pár hodín postáť, neobanujeme.
Szabó Csilla / Little Wonders
Toto ste už čítali?
Pite s Feta syrom, špenátom, v obale zo sladkých zemiakov
Tento recept je vzorom toho, ako pekne v jedle...