Suroviny:
Pita:
500g hladkej múky
300ml vody
1 KL soli
2 PL oleja
1 KL cukru
20 g čerstvého droždia
Kebab:
1000 g kuracieho mäsa
5 g čubrice
20 g korenia na gyros
2 PL oleja
2 strúčiky cesnaku
Rúru rozohrejeme na najvyššiu teplotu, vložíme do nej suchý plech a keď je horúci, opatrne ho chňapkami vyberieme, hodíme naň placky a ihneď vložíme nazad do rúry. Nikam neodchádzame, pretože je to raz-dva. Cez okienko rúry sledujeme, ako sa placky nafúknu, rúru nachytro otvoríme, kliešťami placky otočíme odspodu nahor a dopečieme. Takto upečieme všetky placky. Po upečení ich ešte teplé pozdĺžne rozkrojíme. Vyfučí prebytočný vzduch, vznikne nám kapsa, pripravená na plnenie. Pita chleby poukladáme na seba, zabalíme do plátenej utierky a tú vložíme do sáčku. Placky vydržia takto mäkké aj týždeň. Pri ohrievaní je dobré ich jemne pokropiť teplou vodou.
Na kebab sa hodia vykostené kuracie stehná bez kože. Mäso premiešame s olejom, ochutíme korením na gyros, ktoré je už slané, preto soľ nedávame. Pridáme ešte čubricu a troška cesnaku. Premiešame, málinko podlejeme vodou a na 180 stupňov upečieme odokryté do chrumkava. Po upečení mäso nakrájame na tenké kebabovské plátky.
Pita placky naplníme mäsom, pridáme čerstvú zeleninu a môžeme preliať dresingom. Výborný je cesnakový z kyslej smotany s majonézou. Alebo môžeme kebab podávať s Coleslaw šalátom.
Zdroj: bonvivani.sk
Toto ste už čítali?
„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...
Hráškové pyré s chrumkavým cícerom a kešu smotanou
Mám veľmi rada zelený hrášok, už aj na pohľad. A je taký...