Back to top

Recept na dokonalé talianske tiramisu

Publikované: 23. júl 2019 - 12:40
Tiramisu je vynikajúci taliansky dezert, pri jeho príprave nebudete musieť zapínať rúru. Tradičný tretí chod talianskeho menu stojí na pevných piškótových základoch. Tiramisu znamená v preklade,, zdvihni ma,,.A svojmu menu určite patrí. Káva, cukor aj lahodné Amaretto fungujú zaručene.
Recept na dokonalé talianske tiramisu

Tiramisu je populárny naprieč celým Talianskom a každá oblasť si vytvorila svoj mierne upravený variant. Môžete sa stretnúť s verziou vyšperkovanou citrónovou kôrou, rumom či čerstvým ovocím.  

Správne uležané tiramisu sa trochu ťažko dostáva z formy. Ideálne je pripraviť si jednotlivé porcie do sklenených pohárikov v ktorých krásne vyniknú jednotlivé vrstvy. Nezabudnite si pripraviť tiramisu s dostatočným predstihom. Malo by odpočívať v chladničke minimálne 2 hodiny. Ideálne je, keď ho necháte uležať cez noc.

Dôležitý je aj výber ingrediencií. Vyberte si kvalitné mascarpone, talianske piškóty, čerstvé vajcia a nešetrite ani na kakaovom prášku. Na výsledku to bude poznať.

Suroviny na prípravu 5 porcií vynikajúceho talianskeho tiramisu:

  • 5 čerstvých vajec
  • 500 g syru Mascarpone
  • 5 lyžíc trstinového cukru
  • 4 lyžice mandlového likéru Amaretto
  • šálok silnej kávy
  • sáčok cukrárskych piškótov (ideálne talianske Biscotti Savoiardi)
  • tmavé holandské kakao a strúhaná mliečna čokoláda na posypanie

Postup prípravy talianskeho tiramisu:

  1. Pripravíme si silnú čiernu kávu, necháme ju schladiť a nalejeme ju do širšej misky.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky spolu s piatimi lyžicami cukru vyšľaháme do peny.
  3. Vyšlaháme sneh z bielkov.
  4. Do zmesi so žĺtkou a cukru zašlaháme Mascarpone.
  5. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
  6. Cukrárske piškóty namočíme z oboch strán do kávy s prídavkom Amaretto. Stačí ich namočiť len zľahka. Príliš nasiaknuté piškóty by kazili výsledný dojem.
  7. Dno formy pokryjeme vrstvou piškót, pridáme vrstvu krému a pokračujeme plynule ďalšími vrstvami kým máme dostatok materiálu. Poslednú vrstvu krému bohato poprášime kakaom a hoblinkami čokolády.
  8. Doprajeme svojmu cukrárskemu výtvoru aspoň 2 hodiny odpočinku v chladničke.

invia.sk

Toto ste už čítali?

Cookies