Back to top

Trojfarebný pohár s tvarohovou penou

Publikované: 4. máj 2016 - 14:27
Nákupný zoznam: 3 kivi, 250 ml smotany na šľahanie (33%), 250 g odtučneného tvarohu, 1 vanilínový cukor, 2 PL práškového cukru, 200 g mrazených jahôd, 3 ČL trstinového cukru, 1 lyžička zemiakového škrobu

úroveň: jednoduchá
porcie: 5
čas prípravy: 30 min

Budeme potrebovať ešte: tyčový mixér, šľahací mixér, metličku na miešanie, sitko, cukrárske vrecko s hladkou špičkou, sklené poháre s objemom 200 ml

Postup:

Kivi očistíme a rozmixujeme na kašu.

Smotanu vyšľaháme mixérom na tuhú šľahačku. Tvaroh s vanilínovým a práškovým cukrom vymiešame metličkou dohladka. Šľahačku ručne po lyžiciach primiešame k tvarohu.

Do kastróla dáme rozvariť jahody s trstinovým cukrom. Varíme, až kým majú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne nám tak jahodová omáčka. Omáčku prelejeme späť do kastróla, pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.

  

 

Toto ste už čítali?

Cookies