úroveň: jednoduchá
porcie: 5
čas prípravy: 30 min
Budeme potrebovať ešte: tyčový mixér, šľahací mixér, metličku na miešanie, sitko, cukrárske vrecko s hladkou špičkou, sklené poháre s objemom 200 ml
Postup:
Kivi očistíme a rozmixujeme na kašu.
Smotanu vyšľaháme mixérom na tuhú šľahačku. Tvaroh s vanilínovým a práškovým cukrom vymiešame metličkou dohladka. Šľahačku ručne po lyžiciach primiešame k tvarohu.
Do kastróla dáme rozvariť jahody s trstinovým cukrom. Varíme, až kým majú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne nám tak jahodová omáčka. Omáčku prelejeme späť do kastróla, pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.
Toto ste už čítali?
Pite s Feta syrom, špenátom, v obale zo sladkých zemiakov
Tento recept je vzorom toho, ako pekne v jedle...
Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)
Z akého dôvodu dostane taká jemná, chutná sladkosť takéto...