úroveň: jednoduchá
porcie: 5
čas prípravy: 30 min
Budeme potrebovať ešte: tyčový mixér, šľahací mixér, metličku na miešanie, sitko, cukrárske vrecko s hladkou špičkou, sklené poháre s objemom 200 ml
Postup:
Kivi očistíme a rozmixujeme na kašu.
Smotanu vyšľaháme mixérom na tuhú šľahačku. Tvaroh s vanilínovým a práškovým cukrom vymiešame metličkou dohladka. Šľahačku ručne po lyžiciach primiešame k tvarohu.
Do kastróla dáme rozvariť jahody s trstinovým cukrom. Varíme, až kým majú sirupovú konzistenciu. Potom ich cez sitko prepasírujeme do misky. Vznikne nám tak jahodová omáčka. Omáčku prelejeme späť do kastróla, pridáme škrob rozmiešaný v troche vody a povaríme do zhustnutia. Necháme dôkladne vychladnúť.
Toto ste už čítali?

Chute Kukkónie – Ľahký a rýchly kurací paprikáš s domácimi rezancami
V dňoch, keď sme doma, dostávajú sa do popredia také...

„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...