Back to top

Gaštanový závin

Publikované: 2. január 2020 - 20:01
Ak závin, tak orechový alebo makový … hovorí tradícia. To je v poriadku, veď milujeme tradičné chute a vône cez sviatky. Ale keby sme chceli trochu zmeny, upečme gaštanový závin: cesto má iba tri ingrediencie, je veľmi jednoduché, nepopraská a ani s plnkou nie je veľa roboty.
Gaštanový závin

Je veľmi chutný. 

Potrebujeme (na dva kusy):

Cesto:

  • 400g hladkej múky
  • 250g masla
  • 250 ml tučnej smotany na šľahanie
  • ½ KL soli
  • 1 vajce na potretie

Plnka:

  • 2x250g mrazeného gaštanového pyré

Príprava:

  • Gaštanové pyré necháme pri izbovej teplote rozmraziť.
  • Do múky pridáme soľ, rozmrvíme malo, pridáme smotanu, vypracujeme cesto, sformujeme bochník a necháme odpočívať na chladnom mieste asi 60 minút.
  • Cesto rozdelíme na dve polovice. Vyvaľkáme do obdĺžnika na pol cm hrúbku a potrieme gaštanovým pyré. Zavinieme, najprv kraje asi 5 cm, potom po celej dĺžke. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajcom a necháme asi 20 minút odpočívať, aby cesto nepraskalo.
  • Pečieme na cca 170 stupňoch do zlatohneda.

Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders

Toto ste už čítali?

Cookies