Publikované: 11. február 2020 - 13:37
POTREBUJEME:
- na tortový korpus:
- 1 hrnček = asi 200-220ml
- 1 hrnček orechov
- 1 hrnček strúhaného kokosu
- ½ hrnčeka vykôstkovaných ďatlí
- 2-3 PL kokosového tuku
k jadru:
- 2 hrnčeky namočených prírodných kešu orechov
- 3-4 PL kokosového tuku
- 1-2 PL medu
- ½ hrnčeka lesného ovocia (samozrejme, aj mrazené je výborné)
- 1 PL citrónovej šťavy
PRÍPRAVA:
- Kešu orechy namočme na 2-3 hodiny, hoci aj na noc.
- Suché ingrediencie korpusu dajme do mixéra, po ich rozdrvení pridajme kokosový tuk.
- Túto masu dajme do asi 20 cm-ej tortovej formy, urovnajme ju a pomocou pohára dobre potlačme, aby sme dostali pevný a bezpečný základ pre našu tortu.
- Teraz pripravíme jadro torty! Kešu orechy po dlhom namáčaní zmäkli, a to nám umožní, aby sme ich pomocou mixéra premenili na krém.
- Teda z kešu orechov zlejeme vodu a spolu s medom vyrobíme v mixéri krém, čo však potrvá niekoľko minút, potom pridáme ovocie. Ak je mrazené, samozrejme ho najprv rozmrazíme. Všetko dobre zmixujeme. Od lesného ovocia bude mať hmota peknú farbu.
- Napokon pridáme kokosový tuk, ktorý urobí jadro hovábnym.
- Ochutnajme, ak sa nám nezdá dosť sladké, pridajme ešte trochu medu.
- Túto hmotu navŕšime na pripravený korpus.
- Na 2-3 hodiny umiestnime tortu do chladničky, aby sa chute zmiešali, kokosový tuk ztuhol a tak dostala torta svoju formu.
- Zdobíme podľa vlastnej predstavy!
Je veľmi výdatná. Neobsahuje rafinovaný cukor, glutén ani bielkoviny.
Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders
Toto ste už čítali?
„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...