POTREBUJEME:
- 250 g lieskovcového masla (môže byť kompaktné ale aj hrudkovité)
- 150 g medu
- 200 g prírodných ovsených vločiek
- 2 štipky soli, ak je maslo neslané
PRÍPRAVA:
- Maslo s medom rozpustíme. Môžeme tak urobiť v mikrovlnke alebo tradične na sporáku v malom hrnci.
- Do rozpustenej masy zapracujeme ovsené vločky.
- Takto pripravenú hmotu navrstvíme a uhladíme v malom pekáči (20x20 cm) vystlanom papierom na pečenie.
- Na niekoľko hodín dáme do chladničky stuhnúť, potom nakrájame na úhľadné kúsky.
Szabó B. Csilla / szabobcsilla.com / Little wonders
Toto ste už čítali?
Korenistý kuskus s dusenou zeleninou, cícerom a opečenými mandľami
Kavalkáda farieb a chutí, to je mimoriadne korenistý,...
„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...