Potrebujeme: hliníkovú tácku na grilovanie
Postup:
Z fenikla odrežeme vňať, odstránime vonkajšie listy, nakrájame ho na menšie kocky a uvaríme vo vriacej osolenej vode domäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.
Medzitým nakrájame nadrobno sušené paradajky, olivy, cesnak a lístky majoránu.
Syr feta osušíme od prebytočnej tekutiny a rozrežeme na polovicu. Každú polovicu potom priečne rozrežeme na polovice. Na hliníkovú tácku položíme vedľa seba 2 kúsky syra feta, na ne navrstvíme feniklovo-paradajkovú zmes, osolíme, okoreníme a prikryjeme zvyšnými kúskami syra. Zľahka pritlačíme. Grilujeme približne 15 – 20 minút, kým syr zmäkne.
Toto ste už čítali?
Hráškové pyré s chrumkavým cícerom a kešu smotanou
Mám veľmi rada zelený hrášok, už aj na pohľad. A je taký...
Pite s Feta syrom, špenátom, v obale zo sladkých zemiakov
Tento recept je vzorom toho, ako pekne v jedle...