Back to top

Tarte Tatin, francúzsky jablkový koláč

Publikované: 20. marec 2016 - 11:50

Nákupný zoznam: 200 g kryštálového cukru, 50 ml vody, 80 g masla, 500 g jabĺk, 1 lyžička mletej škorice, 1 chladené lístkové cesto, okrúhla forma s priemerom 25 cm s pevným dnom

Úroveň: jednoduchá
Porcia: 10
Čas: 45 min

Poďme na to!

V kastróle necháme s trochou vody skaramelizovať cukor. Potom primiešame zmäknuté maslo a vylejeme do formy. Jablká ošúpeme a nakrájame na osminky. Poukladáme ich na karamel a posypeme škoricou.

Lístkové cesto vyrežeme podľa veľkosti formy a prekryjeme ním jablká. Okraje zatlačíme, vrch popicháme vidličkou, aby mohla unikať para.

Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C. Po dopečení necháme koláč trocha vychladnúť a potom ho vyklopíme na tanier.

Koláč servírujeme ešte teplý a môžeme k nemu pridať kopček šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.

Toto ste už čítali?

Cookies