Nákupný zoznam: 200 g kryštálového cukru, 50 ml vody, 80 g masla, 500 g jabĺk, 1 lyžička mletej škorice, 1 chladené lístkové cesto, okrúhla forma s priemerom 25 cm s pevným dnom
Úroveň: jednoduchá
Porcia: 10
Čas: 45 min
Poďme na to!
V kastróle necháme s trochou vody skaramelizovať cukor. Potom primiešame zmäknuté maslo a vylejeme do formy. Jablká ošúpeme a nakrájame na osminky. Poukladáme ich na karamel a posypeme škoricou.
Lístkové cesto vyrežeme podľa veľkosti formy a prekryjeme ním jablká. Okraje zatlačíme, vrch popicháme vidličkou, aby mohla unikať para.
Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C. Po dopečení necháme koláč trocha vychladnúť a potom ho vyklopíme na tanier.
Koláč servírujeme ešte teplý a môžeme k nemu pridať kopček šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.
Toto ste už čítali?

Včelie uštipnutie – torta (Bienenstich)
Z akého dôvodu dostane taká jemná, chutná sladkosť takéto...

Korenistý kuskus s dusenou zeleninou, cícerom a opečenými mandľami
Kavalkáda farieb a chutí, to je mimoriadne korenistý,...