Nákupný zoznam: 200 g kryštálového cukru, 50 ml vody, 80 g masla, 500 g jabĺk, 1 lyžička mletej škorice, 1 chladené lístkové cesto, okrúhla forma s priemerom 25 cm s pevným dnom
Úroveň: jednoduchá
Porcia: 10
Čas: 45 min
Poďme na to!
V kastróle necháme s trochou vody skaramelizovať cukor. Potom primiešame zmäknuté maslo a vylejeme do formy. Jablká ošúpeme a nakrájame na osminky. Poukladáme ich na karamel a posypeme škoricou.
Lístkové cesto vyrežeme podľa veľkosti formy a prekryjeme ním jablká. Okraje zatlačíme, vrch popicháme vidličkou, aby mohla unikať para.
Pečieme približne 30 minút pri teplote 180 °C. Po dopečení necháme koláč trocha vychladnúť a potom ho vyklopíme na tanier.
Koláč servírujeme ešte teplý a môžeme k nemu pridať kopček šľahačky alebo vanilkovej zmrzliny.
Toto ste už čítali?
Pite s Feta syrom, špenátom, v obale zo sladkých zemiakov
Tento recept je vzorom toho, ako pekne v jedle...
„Vargabéles“ (názov maďarského národného zákuska – istej formy závinu)
Áno, áno, kto by ho nepoznal!? Je bratrancom závinu,...